Контактирајте нас

Схензхен Голдјаде Финери Цо, Лтд

Додати: 3. спрат, Дели зграда, бр 1007, Баоиуан друмског, Ксикианг град, Бао'ан Дистрикта, Шенжен 518102, Кина

Цон: Вилла Ву

Факс: 86-755-27826192

Тел: 86-755-27826191-882

Предњи стол: 86-755-27826191-0

Десигн Департмент: 86-755-27826191-800

Производња: 86-755-27826191-817

Одељење за финансије: 86-755-27826191-816

Пословна јединица: 86-755-27826191-818

Е-маил: келли@сзголдјаде.цом

Вхатсапп: 86 18672102079

Скипе: едитхголдјаде

Фацебоок: Вилла Ву

Како започети увозно / извозно пословање

- Jun 29, 2017 -

Међународна трговина је једна од врућих индустрија новог миленијума. Али то није ново. Мисли Марцо Поло. Размислите о великим каравановима библијског доба са њиховим товарима од свиле и зачина. Размислите још више о праисторијском човеку који продаје гранате и со са удаљеним племенима. Трговина постоји јер једна група или земља има снабдевање неке робе или робе која је на захтев другог. И пошто свет постаје све више технолошки напреднији, с обзиром на то да прелазимо на суптилне и не суптилне начине према светским начинима размишљања, међународна трговина постаје све више награђивана, како у погледу профита тако и личног задовољства.

Уважавање није само за оне лончане типове авантуриста који преживљавају својом паметношћу и кожом зуба. Велики је посао ових дана - у износу од 1,2 трилиона долара робе, према америчком Министарству трговине. Извоз је исто толико велики. Само у једној години америчке компаније извезле су 772 милијарди долара у робу више од 150 страних земаља. Све од напитака до комода - и невероватне листе других производа које никада не бисте могли замислити као светску робу - су поштена игра за паметног трговца. И ови производи се купују, продају, заступају и дистрибуирају негде у свету свакодневно.

Али поље увоза / извоза није једина област конгломератског корпоративног трговца, према америчком Министарству за трговину, велики момци чине само око 4% свих извозника. Што значи да ће и осталих 96 процената извозника - лавовог удела бити мала колекција попут твоје ће бити - када сте нови.

Уважавање није само за оне лончане типове авантуриста који преживљавају својом паметношћу и кожом зуба. Велики је посао ових дана - у износу од 1,2 трилиона долара робе, према америчком Министарству трговине. Извоз је исто толико велики. Само у једној години америчке компаније извезле су 772 милијарди долара у робу више од 150 страних земаља. Све од напитака до комода - и невероватне листе других производа које никада не бисте могли замислити као светску робу - су поштена игра за паметног трговца. И ови производи се купују, продају, заступају и дистрибуирају негде у свету свакодневно.

Али поље увоза / извоза није једина област конгломератског корпоративног трговца, према америчком Министарству за трговину, велики момци чине само око 4% свих извозника. Што значи да ће и осталих 96 процената извозника - лавовог удела бити мала колекција попут твоје ће бити - када сте нови.

Врсте предузећа за увоз / извоз

Прво, да погледамо играче. Док имате своје увознике и извознике, постоји много варијација на главној теми:

 • Компанија за управљање извозом (ЕМЦ): ЕМЦ обрађује извозне операције за домаћу компанију која жели продати свој производ у иностранству, али не зна како (а можда и не жели знати како). ЕМЦ то све чини - запошљавање дилера, фактурисање купаца , дистрибутера и представника; Руковање оглашавањем, маркетингом и промоцијама; Надгледање обележавања и паковања; Аранжирање пошиљки; И понекад организује финансирање или уговарање за развој апликације за кредитне картице . У неким случајевима, ЕМЦ чак и преузима власништво над робом, у суштини постаје сопствени дистрибутер. ЕМЦ-ови обично се специјализују по производима, на иностраном тржишту или обојици и - ако се не узимају у обзир - плаћају се провизијом, платом или задржавањем плус провизија.

 • Извозна трговачка компанија (ЕТЦ): Док ЕМЦ има робу за продају и користи своје енергије за тражење купаца, ЕТЦ напада другу страну трговачког новца. Он идентификује који инострани купци желе да потроше свој новац и потом лови домаће изворе спремне за извоз. ЕТЦ понекад добија назив за робу и понекад ради на основу провизије.

 • Импорт / екпорт мерцхант: Овај међународни предузетник је нека врста бесплатног агента. Он нема специфичну клијентску базу, и не специјализује ни у једној индустрији нити линији производа. Уместо тога, он купује робу директно од домаћег или иностраног произвођача, а затим пакује, испоручује и препродава робу самостално. То значи, наравно, да, за разлику од ЕМЦ-а, преузима све ризике (као и све профите).

Купање трговачког канала

Сада када сте упознати са играчима, морате куповати у трговачком каналу, начин на који се роба путује од произвођача до крајњег корисника. Произвођаћ који користи посредника који продаје потрошачу је на тродимензионалном каналу дистрибуције. Посредник може бити трговац који купује робу и онда их препродава, или може бити агент који дјелује као посредник али не узима титулу на ствари.

Ко ће ваши други пливачи зависити од тога како конфигуришете свој трговачки канал, али они могу укључити било које од следећег:

 • Представник произвођача: продавац који се специјализује за врсту производа или линију комплементарних производа; На пример, кућна електроника: телевизори, радио, ЦД плејери и звучни системи. Често пружа додатну помоћ за производе, као што су складиштење и техничка услуга.

 • Дистрибутер или велепродајни дистрибутер: компанија која купује производ који сте увезли и продаје је продавцу или другом агенту за даљу дистрибуцију док не дође до крајњег корисника

 • Представник: продајни продавац који издаје свој производ велепродајним или малопродајним купцима, а затим продава вашу продају; Разликује се од представника произвођача у томе што не мора нужно да се специјализује за одређени производ или групу производа

 • Продавац на мало: репни део трговачког канала у коме се роба смркава у потрошача; Као још једна варијација на тему, ако крајњи корисник није Јоан К. Јавни, али оригинални произвођач опреме (ОЕМ), онда вам не треба бринути о малопродаји јер ОЕМ постаје ваш крај линије. (Тхинк Делл Цомпутер купује софтверски програм који ће проћи заједно са својим купцем личног рачунара, као део пакета гоодие.)

Права ствар

Нису сви изрезани да буду међународни трговци. То, на пример, није каријера продаје-фобија. Ако сте један од оних људи који би радије радили на ланцима него што би продали колачиће за девојчице, или ако сте замишљали да размишљате о продаји, онда не желите да будете у увозу / извозу. Ово такође није каријера за организовани изазов. Ако сте један од оних типова детаља са којима се говори о чијој идеји надгледања чека да видите шта се даље дешава, требало би двапут размислити о међународном трговању.

Ако сте, с друге стране, ентузијастични продавац, динамо у праћењу ствари као што су фактуре и испоруке, а ваша идеја о небесима се види када ће вас водити нове идеје и нови производи, и ако, Волите узбуђење у раду са људима из различитих култура, онда је ово каријера за вас.

Такође помаже ако већ имате позадину у увозу / извозу. Већина трговаца са којима смо разговарали били су добро упознати у индустрији пре покретања сопственог пословања. Петер П., који је основао руску трговачку компанију, директно је с главног колеџа у међународном бизнису прешао на оперативну позицију са међународном компанијом за трговину смрзнутим месом у Атланти, која га је пристала на правом месту у право вријеме.

"Говорим како руски тако и украјински течно", каже Петер. "Ја сам украјинског порекла. У Русију сам полазио као малољетник на колеџу, у почетку је био лакши степен. Мало сам знала када сам дипломирала 1989. године да ће се Русија убрзо након тога отворити на западу."

Трговачка хит парада

Према подацима Бироа за попис становништва САД, десет најбољих земаља с којима Америка тргује (према великим увозним и извозним доларима до најмањих) су:

 • Канада

 • Мексико

 • Јапан

 • Кина

 • Немачка

 • Велика Британија

 • Француска

 • Република Кореја (Јужна Кореја)

 • Тајван

 • Сингапур

Не морате, наравно, ограничити се на трговинске послове са увозницима и извозницима у овим земљама - ту су и друге занимљиве могућности, укључујући земље чланице Карибских басена и Андских пакта и нова дјеца у Источном блоку , Бивших земаља Совјетског Савеза. Али као новајлија на међународној сцени, требали би се упознати са нашим највећим трговинским партнерима и видети шта имају да понуде. Потом узмите најбоље од себе, са њима или са другом земљом.

Циљно тржиште

Сваком послу је потребан потрошач за своје производе и услуге, како их Вулканс тако елокужно кажу, живе дуго и просперитетно. Сада када знате шта покреће увозно / извозно пословање, морате планирати или циљати своје тржиште и утврдити који ће бити ваши потенцијални клијенти, од којих географских подручја ћете извући и који специфични производи или услуге које сте купили, Ја ћу понудити да их привучем.

Ово је веома важна фаза у пројекту изградње мега-трговца. Одговарајуће истраживање тржишта може да помогне вашој трговачкој компанији да постане прави профитни центар, а што више истраживања радите, то је боље припремљено пре него што званично отворите своја врата, то ће мање вероватно учинити.

Ко су твоје купце?

Сваки произвођач, добављач, црафтер, занатлија, увозник, извозник или продавац је поштена игра. Можете ићи за компанијама које се баве тешком грађевинском опремом или деликатним накитом, гурманским добрима или храном за кућне љубимце, телекомуникацијама или играчкама. Једини суштински услов је да они желе продати своју робу или купити нечију другу.

Шта је унутра

Више чланака о увозним / извозним предузећима »

Међутим, то не значи да је ваша најбоља техника стајала на капијама произвођача, да их искључите док ходају у своје аутомобиле након рада сваке вечери. Циљање по дефиницији значи уписивање у одређену групу.

Ако имате претходно искуство у одређеном пољу, на пример, требало би да озбиљно размислите о циљању на то тржиште. Осјећат ће вам се угодно с жаргоном и процедурама, тако да ће вам продајна рута - и ваша почетна продаја - бити лакша и лакша. Као додатни бонус, можда већ имате контакте на терену који могу постати ваши први клијенти или вас водити колегама у тој области.

Дан С. је усмерио на област технологије - конкретно, софтверска решења за комерцијалну употребу и рачунарске каблове - једноставно зато што је радио на том подручју више од 10 година. Он познаје поље и осећа се пријатно у њему.

Вахиб В. је такође започео на пољу које је добро познавао, писта и навигацијска свјетла, а затим је отишао на друге међународне грађевинске пројекте, увозио жељезничке и телефонске полове и грађевинске услуге, као и друге материјале тешке опреме.

Шта је моја ниша?

ОК. Смањили сте листу производа на које ћете циљати. Сада ћете желети да пронађете своју нишу, јединствени угао који ће подијелити ваш посао одвојено од конкуренције. Овде можете стварно допустити да ваша креативност сија.

Можете се одлучити да започнете као компанија за управљање извозом (ЕМЦ, запамтите?), Тражећи купце за домаће производне фирме или као компанију за трговање извозом (ЕТЦ), проналазење домаћих извора спремних за извоз. Или ћете можда желети да се држите првобитне Формуле Трговачке Сам, да увозите и извозите сами као увозни / извозни трговац.

На Флориди, Ллоид Д. је позиционирао своју компанију као ЕМЦ и ЕТЦ, у зависности од потреба својих клијената. "[Као ЕМЦ, ми] радимо директно за произвођача или његовог ексклузивног дистрибутера / менаџера за међународну продају, као маркетинг и провајдера", објашњава Ллоид, "и тражи и лоцира прекоморске купце за препродају и / Или квалификоване дистрибутере / продајне представнике. [Наш] циљ је да функционишемо као продужетак [нашег] домаћег напора у продаји извоза. "

У оквиру свог ЕТЦ шешира Ллоид каже: "[моја компанија] ради на начин сличан ономе који је раније описан, изузев мањег главног односа, а пословање се обично води од случаја до случаја или ад-хоц основе. Више функција набавке за купца и продавца. "

У Немачкој Мицхаел Р. описује улогу своје компаније на следећи начин: "[Ми смо] светски консултант за МСП (мала и средња предузећа) који желе да повећају своју продају и профит, користећи доступна свјетска тржишта успјешније".

Истраживање тржишта

Ево брзог прегледа ваших задатака истраживања тржишта. Желите да извршите детаљну истрагу сваке од ових области:

 • Производ или услуга коју ћете продати

 • Крајњи корисник за који ћете циљати (потрошач широке потрошње, тешка индустрија, лака индустрија, медицинска или болничка употреба, влада, бизнис или професионална)

 • Земља или земље у које ћете извозити или увозити

 • Тржишни канал који ћете користити (директна продаја, представник, дистрибутер или представник комисије)


Стартуп трошкови

Један од улова-22 да послујете за себе је да вам је потребан новац за зараду - другим ријечима, требају вам почетни новац. Ови трошкови се крећу од мање од 5.000 долара до више од 25.000 долара за увозно / извозно пословање. Можете започети из куће, што значи да нећете морати да бринете о закупу пословног простора. Не морате купити пуно инвентара, а вероватно вам неће бити потребни запослени.

Ваше основне потребе ће бити рачунар, штампач, факс машина и модем. Ако већ имате ове предмете, онда сте искључени и покренути. Неколико трговаца с којима смо разговарали започели су са нуле. "Почели смо од ништа", каже Вахиб В., али када добију велики пројекат, то је све што је требало. "

Шта је унутра

Више чланака о увозним / извозним предузећима »

Компанија Петер П. започела је са сличном финансијском позицијом. "Имали смо врло мало новца у банци", каже он. Оно што су урадили је био пажљиво изграђен однос са добављачима, а ова вриједна имовина компанија је успела да устану и покрену.

Једна од многих чудних ствари о пословању увоза / извоза је да су њени почетни трошкови релативно мали. Имате предност хомебасед-способности, која смањује трошкове закупа пословног простора у ниже. Осим ако не почнете као дистрибутер, можете се извући без куповине инвентара, што значи да нема издвајања средстава за лепе доодаде до граце дисплеја (немате простор за приказ!). Ваши главни финансијски расходи ће се кретати ка канцеларијској опреми и трошковима истраживања тржишта - а ако сте као многи модерни, већ имате најскупље комад опреме за канцеларију: рачунарски систем.

Али хајде да је узмемо са врха. Слиједи слом свега - од великих инвестиционих комада до млађих ствари - потребно је да устанете и покренете:

 • Рачунарски систем са модемом и штампачем

 • Факс машина

 • Интернет / е-маил сервис

 • Софтвер

 • Истраживање тржишта и / или трговина води

 • Телефон

 • Говорна пошта или телефонска секретарица

 • Канцеларијски материјал и канцеларијски материјал

 • Поштарина

 • Путни трошкови за спровођење истраживања тржишта на иноземству

На ову листу можете додати све врсте доброте различитих потреба. На пример, копир апарат је плус. Такође је лепо имати бона фиде канцеларијског намештаја: твееди тапацирану столицу са лумбалном подршком која окреће и ролне, сјајне ормариће за фајлове које стварно закључавају, стварне полице за књиге од храста.

Али узмимо у обзир да почев од нуле. Увек можете подесити свој рачунар на кухињском столу или на столу за картице у углу спаваће собе. Можете убацити датотеке у картонске кутије. Није гламурозно, али ће бити довољно док не будете спремни пословати.


Приходи и фактурисање

Шта можете очекивати да бисте постали међународни трговац? Износ је у потпуности завистан од вас, зависно од тога колико сте озбиљни и колико сте спремни да се проширите. Годишњи бруто приходи за индустрију варирају од $ 30,000 до $ 200,000 и изнад, са просеком од око 75,000 долара. Неки трговци раде од куће, допуњујући 9 до 5 прихода са својим експертима за трговину. Други су покренули успешне фирме са пуним радним временом које захтијевају константну бригу и храњење. Извозна компанија Вахиб В. има особље од пет које надгледа мултимилионске уговоре.

"Постоје тоне и тоне могућности за [извоз] трговину", каже Вахиб В. "Амерички произвођачи су најмање 10 година иза сата на извозу." Дакле, потенцијал за раст у потпуности зависи од вас - све док сте спремни да ставите време.

Као међународни трговац, ви сте посредник у куповини, продаји или увозу и извозу трансакције. Стога морате одредити не само цену производа, већ и цену својих услуга. Ове две фигуре су одвојене и интерактивне. Зато што сте пливач у трговачком каналу, цена ваших услуга мора бити додата на цијену производа, а то може утицати на његову конкурентност на тржишту.

Будући да ће накнада за ваше услуге утицати на успех производа, можете на крају одлучити да промените своју структуру цена. Не желите да надокнадите клијента тако да не можете покрити своје трошкове и остварити профит, али не желите прекомерно пунити и смањити конкурентност ваше компаније и робе коју заступате.

Компаније за управљање увозом / извозом користе два основна метода за цијену својих услуга: провизију и задржавање. Нормално, бирате један метод или други на основу тога како можете сматрати производом. Ако мислите да је то једноставна продаја, желећете да радите на методу комисије. Ако мислите да ће то бити пливајући узводно, тешко продати и захтевати пуно истраживања тржишта, затражите задржавача.

Трећа метода је да купите производ директно и продате у иностранству. Ово је уобичајени сценарио када се бавите са произвођачима који би вас радије користили као дистрибутера него као представник. И даље ћете продати производ под називом произвођача, али ваш приход ће потражити од профита генерисаног продајом, а не провизијом.

Цоммисх

Компаније за управљање увозом / извозом обично раде на основу провизије од око 10 процената. Ове накнаде се заснивају на трошковима производа од произвођача.

Рецимо да радите са енглеским столицама за траву, који вас коштају по 110 долара. Ево шта радите: Прво, узмите цену коју произвођач зарачунава за производ: 110 УСД. Сада помножите 110 долара за 10 посто, што вам даје провизију од 11 долара по столу.

Дакле, ваша цена производа у овом тренутку износи 121 УСД по столу (110 УСД + 11 УСД). Да бисте дошли до крајње цене, потребно је додати и друге трошкове на ову цифру: сваку посебну ознаку или паковање, отпрему, осигурање и било који представник или дистрибутер провизије које ћете платити другима у трговачком каналу, Идем мало касније. Када стигнете до коначне цене, провјерите је у односу на цијене ваших конкурената (обавили сте истраживање тржишта, зар не?). Ако је цена производа релативно ниска, можете проценити проценат провизије.

За сада, међутим, можете видети да за сваку столицу коју ви или ваши трговачки канали продате, добићете 11 долара. Ако продате хиљаду столица, то је 11.000 долара за вас!

Гризећи држач

Ако произвођач не може довољно да попусти своју цену или ако сматрате да ће производ бити тешко продати, бићете пожељни да затражите фиксни држач (монетарни тип, а не врста зубног апарата). Прошли ћете све трошкове истраживања тржишта заједно са произвођачем. Узимајући задржаваоца, гарантујете себи одређени приход, а не један који је везан за провизију за "проблем" производ.

Да бисте утврдили шта треба да задржите, потребно је размотрити три варијабле повезане са перформансама својих услуга:

 • Рад и материјали или потрошни материјал: ово обично укључује вашу плату или процењену плату на сат, плус плате и накнаде које плаћате запосленима који су укључени у обављање посла. Да бисте утврдили трошкове рада, процените колико ће времена трајати да бисте довршили посао и помножили га са сатницом ваше зараде и запосленима који бисте могли да користите. Можете израчунати материјале као проценат радне снаге, али док не имате претходне записе које треба користити као водич, користите 2 до 6 процената.

 • Оверхеад: Ова варијабла обухвата све неслабне, индиректне трошкове потребне за управљање вашим послом. Да бисте утврдили своју висину трошкова, додајте све своје трошкове за годину дана, осим за рад и материјале. Поделите ову цифру својим укупним трошковима рада и материјалима да бисте утврдили своју висину трошкова. Или користите стопу од 35% до 42% вашег рада и материјала.

 • Добитак: А крајњи резултат је: Након што се одузму сви радови, материјали и режијски трошкови се одбијају, профит се може одредити примјеном процентуалног фактора профита на комбиноване трошкове рада и материјала и изнад главе.


Inače

Srodni proizvodi

 • Ватроотпорни одјевни предмети против пожара Одлична заштита од високе температуре Одлична одећа
 • 100% полиестер брзо сухо сурфање водоотпорни купаћи мушкарци плажу кратке
 • Обућа за спортске униформе поставља кошаркашки дрес Мушки тренерке
 • Цустом Полицоттон Блацк Цхеф Униформ Рестаурант Цоокинг Ворквеар
 • Дечак Лоосе Јацкет Цасуал Деним Јацкет Црна Оверсизед Јацкет
 • Заштитна гарнитура поставља велепродајне црне кошуље и панталоне од полицијских униформи